Δωρεάν εξετάσεις στην Κοινότητα Ευκαρπίας από τους «Δωρητές ιατρονοσηλευτικής φροντίδας» του Νοσοκομείου Σερρών και του Ιατρικού Συλλόγου

Στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης του Νοσοκομείου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο «Οι δωρητές ιατρονοσηλευτικής φροντίδας», μετά από πρόσκληση του Δήμου Βισαλτίας, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ιατρικός έλεγχος στην Κοινότητα  Ευκαρπίας.

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, από τις 10:00 το πρωί έως και τις 2:30 το μεσημέρι, από την ιατρική ομάδα «Άγιοι Ανάργυροι», δύο (2) παιδίατροι, ένας (1) γυναικολόγος, δύο (2) καρδιολόγοι και ένα (1) οικογενειακός γιατρός μαζί με τους εθελοντές νοσηλευτές και τους διοικητικούς υπαλλήλους του Νοσοκομείου Σερρών θα βρίσκονται στην Κοινότητα της Ευκαρπίας για να πραγματοποιηθεί η εθελοντική δράση με δωρεάν ιατρικές παροχές υγείας.

Με τηλεδιάσκεψη συνεδριάζει την Τρίτη 15 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Βισαλτίας

Συνέρχεται στην 6η Τακτική Συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Βισαλτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74  του Ν.4555/2018, της  παρ.1 του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Φ.Ε.Κ.55/Α/11-03-2020), των υπ΄αριθ.18318/13-03-2020, 40/20930/31-03-2020, 163/33282/29-05-2020 και   υπ΄αριθ.426/77233/13-11-2020 Εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών, και των   Αριθ.Δ1α/Γ.Π.οικ.67924  ,ΦΕΚ 4709/τ.Β΄/23-10-2020 και Αριθ.Δ1α/Γ.Π.οικ.68952, ΦΕΚ 4757/τ. Β΄/28-10-2020  ΚΥΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη (με χρήση της  επίσημης και δωρεάν πλατφόρμας e-presence (www.epresence.gov.gr) που προσφέρεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ), την  15η  Ιουνίου     2021  ημέρα Τρίτη    και  με ώρα  έναρξης 20.30 μ.μ. 
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται συνολικά 7 Θέματα.

Πλήρωση μιας (1) θέσης Ειδικού Συνεργάτη-Δημοσιογράφου Δημάρχου Βισαλτίας

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας καλεί τους /τις ενδιαφερόμενους/νες να υποβάλλουν αίτηση, σχετικά με την πλήρωση μίας (1) θέσης Ειδικού Συνεργάτη Δημάρχου αποκλειστικά με Δημοσιογράφο  για θέματα Επικοινωνίας, Εξωστρέφειας και Δημοσιογραφικής Προβολής του Δήμου Βισαλτίας και των εποπτευόμενων Ν.Π. του Δήμου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις με τα απαιτούμενα σχετικά δικαιολογητικά στο Δήμο Βισαλτίας, (Ηρώων 2 Νιγρίτα, Τ.Κ.62200, απευθύνοντας την στο Γραφείο Δημάρχου υπόψη κ. Καρτερού Μιχάλη (Τηλέφωνο επικοινωνίας 2322353405).
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι πέντε (5) μέρες από την επόμενη της δημοσίευσής της στην εφημερίδα «ΝΙΓΡΙΤΑ» (Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Μεγάλη προσοχή στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Πατρικίου-Λευκοτόπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης

Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας καλούνται οι δημότες να κινούνται με μεγάλη προσοχή στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Πατρικίου – Λευκοτόπου, καθώς λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού και λάσπης στο οδόστρωμα.

Εκδήλωση Λόγου και Τέχνης αφιερωμένη στον Βισάλτη Άγιο Βενέδικτο Εζιοβίτη, με την συμπλήρωση 200 χρόνων από το μαρτύριο του – βίντεο

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΒΙΣΑΛΤΗ ΑΓΙΟ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟ ΕΖΙΟΒΙΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ

Ο Δήμος Βισαλτίας στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, συνεχίζει με την πραγματοποίηση εκδήλωσης Λόγου και Τέχνης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης. Πρόκειται για μία εκδήλωση αφιερωμένη στον Βισάλτη Άγιο Νεομάρτυρα Βενέδικτο των εξ Εζεβών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το μαρτύριό του στις φυλακές του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 στις 8:30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης.

Στο πρώτο μέρος θα μιλήσει για τους νεομάρτυρες ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  Μιχαήλ Τρίτος. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο γνωστός καλλιτέχνης Πέτρος Γαϊτάνος θα τραγουδήσει έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια.

Πριν την εκδήλωση, στις 7:00 μ.μ., θα τελεστεί Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικήτα, στη Νιγρίτα, στο τέλος του οποίου θα γίνουν τα θυρανοίξια του Παρεκκλησίου και η αποκάλυψη της αφιερωματικής πλάκας για την επέτειο των 200 χρόνων από το μαρτύριο του συντοπίτη μας Αγίου Βενέδικτου. 

Πώς θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στην Νιγρίτα το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 η καθιερωμένη και η παράλληλη λαϊκή αγορά στη Νιγρίτα θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα παρακάτω: H Καθιερωμένη λαϊκή αγορά της Νιγρίτας (Δημαρχείο) θα λειτουργήσει με τη συμμετοχή πωλητών επαγγελματιών και παραγωγών, των οποίων ο αριθμός της θέσης λήγει σε ζυγό αριθμό (0, 2, 4, 6, 8). H Παράλληλη λαϊκή αγορά της Νιγρίτας (Κεντρικό Πάρκο) θα λειτουργήσει με τη συμμετοχή πωλητών επαγγελματιών και παραγωγών, των οποίων ο αριθμός της θέσης λήγει σε μονό αριθμό (1, 3, 5, 7, 9).
Οι θέσεις που θα έχουν όσοι συμμετέχουν στην παράλληλη λαϊκή αγορά στο Κεντρικό Πάρκο αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό και ελεύθερο από αντικείμενα.
Τόσο οι πωλητές όσο και οι καταναλωτές παρακαλούνται να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!

Πληροφορίες: Αντιδήμαρχος Αγροτικής & Οικονομικής Ανάπτυξης Θ. Μπιμπλιάς κιν. 6986006002

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Μαζικών Στειρώσεων Αδέσποτων Ζώων από τον Δήμο Βισαλτίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πενθήμερο  πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Βισαλτίας σε συνεργασία με τη Διεθνή φιλοζωική Οργάνωση VETS IN ACTION και με την πολύτιμη συνέργεια του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά 131 αδέσποτα ζώα, σκύλοι και γάτες.  Οι στειρώσεις έγιναν δωρεάν, από εξειδικευμένους κτηνιάτρους της VETS IN ACTION, οι οποίοι είχαν προσκληθεί από τον Δήμο Βισαλτίας. Το  πρόγραμμα των στειρώσεων πραγματοποιήθηκε σε δημοτικό κτίριο πλησίον του ΣΜΑ Νιγρίτας, από τις 2 έως και τις 6 Ιουνίου 2021.
Τα αδέσποτα ζώα μεταφέρονταν στο χώρο των στειρώσεων από συνεργείο του Δήμου ή από εθελοντές του  συνεργαζόμενου Φιλοζωικού  Ομίλου Σερρών. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια και συμμετοχή των πολιτών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια όλων θα έχουμε λιγότερα αδέσποτα στους δρόμους, περισσότερη φιλοζωική συνείδηση και περισσότερους υπεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων ώστε να μην τα εγκαταλείπουν.

Η Δημοτική Αρχή Βισαλτίας συγχαίρει τον Σύλλογο Φίλων ΠΑΟΚ “ΒΙΣΑΛΤΕΣ” και τους εθελοντές αιμοδότες

Η Δημοτική Αρχή Βισαλτίας, συγχαίρει τον Σύλλογο Φίλων ΠΑΟΚ «ΒΙΣΑΛΤΕΣ»  για την καθιερωμένη  διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας, από το Αιμοδοτικό Τμήμα του Συλλόγου που στηρίζει εδώ και χρόνια την ανάγκη που δημιουργείται από την έλλειψη σε επάρκεια αίματος. Συγχαρητήρια αξίζουν στο προσωπικό υγείας του σταθμού αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και κυρίως στους εθελοντές αιμοδότες παλαιούς και νέους που συμμετείχαν την Κυριακή 6 Ιουνίου στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο στη Νιγρίτα. Για την συγκεκριμένη αιμοδοσία παραχωρήθηκε η αίθουσα «Αθανάσιος Κασιακόγιας» και υπό την επίβλεψη του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας Θοδωρή Βαδικόλια και την εθελοντική προσφορά εργαζομένων ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αιμοδοτών.
Η Δημοτική Αρχή στέκεται αρωγός στις προσπάθειες που πραγματοποιούν οι Σύλλογοι και φορείς του Δήμου Βισαλτίας, ώστε οι εθελοντές αιμοδότες να μπορούν να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.
Την δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βισαλτίας, κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αντιδήμαρχος Έργων και Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Θοδωρής Βαδικόλιας, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και αιμοδότης, κ. Γιάννης Αδαμούδης και η Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κα Βάνα Πλιάκου με τον Δημοτικό της Σύμβουλο κ. Γιάννη Μπαλτήρα.

Μεγάλη η συμμετοχή στις εθελοντικές δράσεις του Δήμου Βισαλτίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Βισαλτίας με σύνθημα «Είναι ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές μας», διοργάνωσε  και πραγματοποίησε με επιτυχία μία σειρά δράσεων που ξεκίνησαν στην Νιγρίτα το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και θα επεκταθούν σε ολόκληρο τον Δήμο Βισαλτίας. Η ανταπόκριση και συμμετοχή μαθητών, φορέων, συλλόγων και πολιτών ήταν συγκινητική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Την διοργάνωση των δράσεων ανέλαβαν η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, θέτοντας τις βάσεις για την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες για μία πιο πράσινη και όμορφη Βισαλτία όπου όλοι μπορούν να συμβάλλουν και να συμμετέχουν.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο κύβο που τοποθετήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας, το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021, με σύνθημα «Κάθε καπάκι, ένα χαμόγελο», ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου, μεταξύ τους μικρά παιδιά, μαθητές και σύλλογοι, έριξαν μέσα πλαστικά καπάκια προστατεύοντας το περιβάλλον και προσφέροντας σε συμπολίτες μας. Ο κύβος για τα πλαστικά καπάκια θα παραμείνει μόνιμα στο σημείο και μάλιστα η συγκεκριμένη δράση θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου Βισαλτίας. Παράλληλα μοιράστηκαν στον κόσμο ενημερωτικά φυλλάδια για το πρόγραμμα ανακύκλωσης μικρών και μεγάλων ηλεκτρικών συσκευών το οποίο υλοποιείται από τον Δήμο Βισαλτίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου σύλλογοι, παιδιά και πολίτες συναντήθηκαν στο Κεντρικό Πάρκο της Νιγρίτας και αφού τους δόθηκαν σακούλες, γάντια και μάσκες συμμετείχαν στην εθελοντική δράση καθαρισμού της περιοχής, «ΚαθαρίΖΩ τον τόπο μου».

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος έκλεισε με την δράση «Ένα δέντρο για κάθε παιδί». Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση και συμμετοχή των οικογενειών στην δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε για τα παιδιά που γεννήθηκαν από τον Μάιο του 2020 έως και τον Απρίλιο του 2021και ο πατέρας τους είναι δηλωμένος δημότης στην Δημοτική Κοινότητα Νιγρίτας. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, ο Δήμος αναλαμβάνει να φυτεύει ένα νέο δέντρο για κάθε νέα γέννηση που θα δηλώνεται στα μητρώα του Δήμου. Τα νεοφυτεμένα δέντρα υιοθετούνται από την οικογένεια  του παιδιού αρχικά και μετέπειτα από το ίδιο το παιδί. Στόχος της δράσης είναι ο κάθε γονιός να γιορτάζει τον ερχομό του παιδιού του με μία πράξη που συμβολίζει μια νέα αρχή, οι νεαροί δημότες να αποκτήσουν “γερές ρίζες” στον τόπο τους και να ευαισθητοποιηθούν προς την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς οι δενδροφυτεύσεις βελτιώνουν την ποιότητα του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής μας.
Η αρχή της δράσης έγινε από την Νιγρίτα, όπου ένα νέο πάρκο γεννιέται, και θα υλοποιηθεί και στον υπόλοιπο Δήμο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αντιδήμαρχος Έργων, Θοδωρής Βαδικόλιας, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Νίκος Πασχαλίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Αργύρης Χατζημάρκος από την πρώτη στιγμή συντόνιζαν και συμμετείχαν ενεργά στις εθελοντικές δράσεις. Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Παπαθανασίου, η Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β., Αλεξάνδρα Καρρά και η Πρόεδρος της Τ.Κ. Νικόκλειας, Δήμητρα Κουντούδη. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Β., του Τμήματος Καθαριότητας, της Πολιτική Προστασία και των Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Προϊστάμενο, Χρήστο Δάρατζη και στους Πυροσβέστες του Π.Κ. Νιγρίτας, οι οποίοι για ακόμη μια φορά ανταποκρίθηκαν στην βοήθεια που τους ζητήθηκε από τον Δήμο.

Στις δράσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος του Δήμου Βισαλτίας συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής του Καταστήματος Νιγρίτας της Τράπεζας Πειραιώς, με την σύζυγο του,  Μαρία Μπαλκούρη, μέλος της Τ.Κ. Νιγρίτας και η Αντιπρόεδρος, Κατερίνα Χατζηστραβού. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας «Η Γερακίνα», Νίκη Μάστορα και μέλη του Δ.Σ., η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής, Βούλα Αγκαθά και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιβήρων, Σπυριδούλα Αποστολάκη.

Pages

Archives

HellNo

hi there