Το ολοκαύτωμα της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας – Στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις

13 Ιουλίου, 2021 12:13

Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Βισαλτίας και ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας με την ευκαιρία της 108ης επετείου του Ολοκαυτώματος της πόλης της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας, που συνέβη κατά τον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο, από 17 έως 20 Ιουνίου 1913.

Φέτος οι διοργανωτές θέλησαν να κάνουν γνωστό το Ολοκαύτωμα σε ολόκληρη τη χώρα. Για τον λόγο αυτό οι επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν έκτος από την Νιγρίτα, στις  Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη, στις 4, 5, 8 & 12 Ιουλίου 2021.

Το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του πάρκου Νέας Ελβετίας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία πλήθος κόσμου έγινε η παρουσίαση-προβολή του ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας, κάνοντας γνωστά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από τις 17 έως τις 20 Ιουνίου 1913. Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με το συγκρότημα «Serres Voices».

Τις εκδηλωσεις μνήμης τίμασαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας και Σερράιος στην καταγωγή, Άγγελος Χαριστέας, οι Αντιδήμαρχοι Βισαλτίας, Νίκος Πασχαλίδης, Θόδωρος Βαδικόλιας, Αργύρης Χατζημάρκος και Γιάννης Αδαμούδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων, Παναγιώτης Σαμαράς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σερραίων Θέρμης, Παναγιώτης Μαλούδης, Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης  Γιώργος Κατσικαρίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης Γιάνης Νούλης, μέλη των Συλλόγων Νικοκλειανών Θεσσαλονίκης και Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.