Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βισαλτίας για την «Πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023 – 2024»

26 Οκτωβρίου, 2023 10:52

Συνεδρίασε το Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βισαλτίας για την «Πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023 – 2024»

Συνεδρίασε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στην Αίθουσα συνεδριάσεων «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΣΙΑΚΟΓΙΑΣ», το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας με θέμα: «Πρόληψη και ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου 2023 – 2024».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν: από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών, ο Αν. Προϊστάμενος κ. Αργυρίου Κωνσταντίνος, από το 10ο Σύνταγμα Πεζικού, ο Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ-ΥΓΡ) κ. Γιουρούκος Χρήστος, από τη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Σερρών, ο Διοικητής κ. Θεοδωρίδης Ανδρέας, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νιγρίτας ο Διοικητής κ. Πιστοφίδης Παναγιώτης και ο Πυρονόμος κ. Καραπέπερας Ιωάννης. Από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Νιγρίτας ο κ. Μακαράς Δημήτριος, από το Δήμο Βισαλτίας ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας και Αντιδήμαρχος κ. Βαδικόλιας Θεόδωρος, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Γραβάλης Θεόδωρος και Σκαπέρδας Βασίλειος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βισαλτίας κ. Παπαθανασίου Δημήτριος και η Ειδική Συνεργάτιδα Δημάρχου του Δήμου Βισαλτίας κα. Γεωργουσάκη Μαρίνα.

O Αν. Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Σερρών κ. Αργυρίου Κωνσταντίνος, παίρνοντας τον λόγο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σχετικές εγκυκλίους, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Σερρών φροντίζει να διαβιβάζει τα έκτακτα δελτία επιδείνωσης καιρού, καθώς επίσης και τα έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία όλων των πολιτών και των εμπλεκομένων φορέων του Δήμου. Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τον Δήμο Βισαλτίας δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία και ολοκλήρωση έργων που αφορούν τις Ιρλανδικές Διαβάσεις, τον καθαρισμό των φρεατίων και απορροής υδάτων, την παρακολούθηση της κατάστασης των ολοκληρωμένων ή/και προς ολοκλήρωση αντιπλημμυρικών έργων, τον καθαρισμό των ρεμάτων που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου, το προληπτικό κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων καθώς επίσης και τον καθαρισμό πεσμένων δέντρων, κλαδιών κλπ. ύστερα από έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα».

 Ο Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ-ΥΓΡ) κ. Γιουρούκος Χρήστος ως εκπρόσωπος του 10ου Συντάγματος Πεζικού, μεταξύ άλλων ανέφερε πως το Σώμα Στρατού βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα σύμφωνα με το Σχέδιο «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία με τον Δήμο Βισαλτίας. 

Ο Εκπρόσωπο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας, κ. Μακαράς Δημήτριος, επεσήμανε πως ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Νιγρίτας βρίσκεται πάντα δίπλα στον Δήμο Βισαλτίας και στους πολίτες παρέχοντας πολύτιμο έργο με την έρευνα και διάσωση.  Θα πραγματοποιηθούν οποιεσδήποτε ενέργειες απαιτούνται προκειμένου να ενταχθούν στην γενική προστασία πολίτη , στο μητρώο και να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση.  Τέλος ο κ. Μακαράς ευχαρίστησε το Δήμο για την άρτια επικοινωνία και συνεργασία, ιδιαίτερα σε έκτακτες ανάγκες. 

Τέλος οι εκπρόσωποι από τη Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Σερρών, και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νιγρίτας υπογράμμισαν το γεγονός ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή, στον απεγκλωβισμό και στη μεταφορά σε ασφαλές σημείο και έπειτα ο περιορισμός των υλικών ζημιών. Το Πυροσβεστικό Σώμα στο πλαίσιο της άψογης συνεργασίας με τον Δήμο Βισαλτίας εκδίδει και ενημερώνει με Δελτίο Επικινδυνότητας και βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή έχοντας επανδρωμένα τα ανάλογα οχήματα, μέσα και άτομα ανάλογα με την περίσταση και τις εκάστοτε ανάγκες και συνθήκες.