Στους αγιασμούς των σχολείων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βισαλτίας η Δημοτική Αρχή

11 Σεπτεμβρίου, 2023 15:13

Στους αγιασμούς των σχολείων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βισαλτίας η Δημοτική Αρχή

Στην τελετή αγιασμού των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βισαλτίας παραβρέθηκαν σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός και μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος παραβρέθηκε στον αγιασμό του 1ου Νηπιαγωγείου Νιγρίτας, του Δημοτικού Σχολείου Σιτοχωρίου, του ΕΠΑΛ Νιγρίτας καθώς και του Γυμνασίου –Λυκείου Νιγρίτας, όπου τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλου, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών κ. Δημήτρη Σωτηριάδη και του προέδρου της ΟΛΜΕ κ. Θεόδωρου Τσούχλου.

Στον αγιασμό σχολικών μονάδων του Δήμου παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι, Μαρία Πλαστηράκη, Χατζημάρκος Αργύρης και Ψαρράς Λεωνίδας. Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βισαλτίας Μπακαλούδης Θωμάς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παπαθανασίου Δημήτρης.

Συνομίλησαν με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς και ευχήθηκαν σε όλους μια καλή χρονιά, με υγεία και πρόοδο. Επιπλέον τόνισαν πως ως προτεραιότητα, η δημοτική αρχή, θέτει πάντα την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων του Δήμου Βισαλτίας. 

Ο Δήμαρχος στο μήνυμά του επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, ενισχυμένες, έτοιμες να υποδεχτούν τα παιδιά μας. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δουλέψαμε συστηματικά για τη συντήρηση, την ενίσχυση και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και των κτιριακών τους εγκαταστάσεων σε όλο τον Δήμο Βισαλτίας. Στόχος μας, η ασφαλής παρουσία των παιδιών μας στα σχολειά τους» …. «Έχουμε όλοι μας χρέος, Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαιδευτική Κοινότητα να στηρίξουμε τα παιδιά μας στον αγώνα τους για μάθηση και Παιδεία. Εύχομαι σε όλους σας μία καλή σχολική χρονιά».