Νέα χρηματοδότηση 500.000,00 ευρώ για ενδοδημοτική οδοποιία εξασφάλισε ο Δήμος Βισαλτίας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

16 Ιανουαρίου, 2023 14:54

Νέα χρηματοδότηση 500.000,00 ευρώ για ενδοδημοτική οδοποιία εξασφάλισε ο Δήμος Βισαλτίας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Μία νέα χρηματοδότηση ύψους 500.000,00 ευρώ για έργα ενδοδημοτικής οδοποιίας εξασφάλισε ο Δήμος Βισαλτίας μετά από αίτημα που υπέβαλε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου «Αποκαταστάσεις δημοτικών οδών Δήμου Βισαλτίας» θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στο δυτικό τμήμα του Δήμου χωρίς να αποκλείονται και άλλες περιοχές, αν παρουσιαστεί ανάγκη, συνολικού μήκους 5χλμ. περίπου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των κατοίκων του δήμου Βισαλτίας, θα συμβάλλει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας καθώς και στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας των οικισμών. Θα διευκολύνει τις μετακινήσεις πεζών και την κυκλοφορία των διερχόμενων οχημάτων τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των επισκεπτών του Δήμου μας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει η Δημοτική Αρχή, με την πολύτιμη συνδρομή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, για την υλοποίηση έργων αγροτικής και διαδημοτικής οδοποιίας την τελευταία τριετία, ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ. Να θυμίσουμε ότι από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, εξασφαλίστηκαν 490.000,00 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών ενδοδημοτικής και αγροτικής οδοποιίας που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του Ιανουαρίου 2021. Για την αναβάθμιση υφιστάμενης αγροτικής οδού Σιτοχωρίου – Πατρικίου στα πλαίσια στήριξης του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Βισαλτίας  εξασφαλίστηκαν 360.000,00 ευρώ. Έγινε  επισκευή – συντήρηση κτιρίων Υγείας, Παιδείας και άλλων δημόσιων κτιρίων στο δήμο Βισαλτίας (Ιατρείο και Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας – Δημαρχείο Μαυροθάλασσας) με χρηματοδότηση 60.000,00. Επιπλέον εξασφαλίστηκαν 80.000,00 ευρώ για αποκατάσταση τμήματος του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Νιγρίτας.

Οι σημαντικές παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και οι παρεμβάσεις σε δημόσια κτίρια που υλοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητα των Δημοτών μας.