ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

29 Οκτωβρίου, 2021 10:00

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Με λαμπρότητα και σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊου πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στον τον Δήμο Βισαλτίας. Σε όλες τις Κοινότητες έγινε σημαιοστολισμός σε δημόσια κτίρια και πλατείες, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στους ιερούς ναούς, έγινε κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία Ηρώων και πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις, όπου λειτουργούν σχολεία με τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον Covid-19.

Στην έδρα του Δήμου, στη Νιγρίτα, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας και τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Γεώργιος Κελεμπέκης.

Στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Μνημείο Ηρώων στην Κεντρική Πλατεία και έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αθανάσιο Μασλαρινό, τον Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Δημήτρη Καριπίδη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νιγρίτας κ. Νικόλαο Πολυχρονίδη, τον Διοικητή του Α.Τ. Νιγρίτας, Υπαστυνόμος Α΄, κ. Χρήστο Ιωαννίδη, τον εκπρόσωπο των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Σερρών, Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας, κ. Χρήστο Δάρατζη, τον εκπρόσωπο Α΄/θμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντή 1ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας, κ. Ηλία Λυγγερίδη, τον πρόεδρο του ΚΑΠΗ κ. Ιωάννη Μιτσίλα, την Εκπρόσωπο της «Ελληνικής Λύσης» πολιτευτή Ν. Σερρών κα Πασχαλία Στρείδου, μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας εκπροσωπώντας τα σχολεία της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης και μαθήτρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας, εκπροσωπώντας τα σχολεία της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των Σημαιοφόρων και παραστατών/τριών των τριών Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου Νιγρίτας.