Εγκαινιάστηκε το κτήριο πολλαπλών χρήσεων Δημητριτσίου και παραδόθηκε προς χρήση στον Εκπολιτιστικό Όμιλο και στη Φιλαρμονική

1 Οκτωβρίου, 2023 16:32

Εγκαινιάστηκε το κτήριο πολλαπλών χρήσεων Δημητριτσίου και παραδόθηκε προς χρήση στον Εκπολιτιστικό Όμιλο και στη Φιλαρμονική

Αθανάσιος Μασλαρινός- Δήμαρχος Βισαλτίας: «Εύχομαι αυτό το πνευματικό κέντρο να αποτελέσει δημιουργική κυψέλη παραγωγής πολιτισμού και παιδείας»

Ο Δήμος Βισαλτίας, στηρίζοντας εμπράκτως τον πολιτισμό του τόπου μας, παρέδωσε προς χρήση, μετά την ολοκλήρωση εκτεταμένων εργασιών ενίσχυσης και επισκευής, το κτήριο πολλαπλών χρήσεων Δημητριτσίου. Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

Την κορδέλα έκοψαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δημητριτσίου, Ηλίας Λυγγερίδης, η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Ομίλου Δημητριτσίου, Βασιλική Θεολόγου και ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Δημητριτσίου, Γιάννης Μούτσιανος.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, μετά τα εγκαίνια προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Είναι μεγάλη χαρά για τη δημοτική αρχή που παραδίδει αυτό το πνευματικό κέντρο, το οποίο σχεδίασε και υλοποίησε η δημοτική αρχή του Δημήτρη Καλαϊτζή και την ευχαριστούμε. Το Δημητρίτσι έχει μεγάλη ιστορία και πολιτιστική προσφορά στον τόπο και είμαστε σίγουροι ότι ο Εκπολιτιστικός Όμιλος και η Φιλαρμονική του Δημητριτσίου θα συνεχίσουν να προσφέρουν στον πολιτισμό και να δημιουργούν ιστορία ακόμη μεγαλύτερη για τον τόπο μας. Εύχομαι αυτό το πνευματικό κέντρο να αποτελέσει δημιουργική κυψέλη παραγωγής πολιτισμού και παιδείας για την ευρύτερη περιοχή, το Δήμο Βισαλτίας και ακόμα παραπέρα. Συγχαίρω, τα νέα κυρίως παιδιά, αλλά και όλους αυτούς οι οποίοι εθελοντικά πλαισιώνουν τους συλλόγους και προσφέρουν στους συνανθρώπους τους και στον τόπο τους. Ευχαριστώ και όλους εσάς που σήμερα είσαστε παρόντες, καθώς και τον ιερέα π. Μάριο που τέλεσε την καθιερωμένη τελετή των εγκαινίων».