Άμεση η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάσταση των ζημιών

5 Ιανουαρίου, 2021 9:30

Άμεση η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία που έπληξε μεγάλο τμήμα του Δήμου Βισαλτίας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου Βισαλτίας και της Π.Ε. Σερρών για την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την έντονη κακοκαιρία που έπληξε μεγάλο τμήμα του Δήμου Βισαλτίας και κυρίως περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Αχινού και Τραγίλου.

Το πρωί της Τετάρτης 5 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμαρχος, Αθανάσιος Μασλαρινός, συγκάλεσε σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους και τους προϊσταμένους των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου για την καταγραφή των ζημιών και την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στις πληγείσες περιοχές. Την ίδια ώρα ξεκίνησαν και οι εργασίες αποκατάστασης στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αχινού και Τραγίλου με παρόντα τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννη Αδαμούδη.

Οι υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου προχώρησαν στην καταγραφή των ζημιών σε κτηριακές υποδομές και υποδομές των δικτύων, ενώ οι υπάλληλοι των Δημοτικών Ενοτήτων συγκεντρώνουν τις αιτήσεις δήλωσης ζημιών των κατοίκων. Ο Δήμαρχος Βισαλτίας, ο  Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, Θοδωρής Βαδικόλιας και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Νίκος Πασχαλίδης από το πρωί της Τρίτης βρίσκονται στις συγκεκριμένες περιοχές μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο.  

Η έντονη κακοκαιρία που έπληξε την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2020, τον Νομό Σερρών, και ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε πλημμύρησε σπίτια, καταστήματα, αγροτικές καλλιέργειες, εκκλησίες, αγροτικά ιατρεία και δρόμους. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι οι: Ευκαρπία, Αχινός, Λευκότοπος, Κάτω Τράγιλος, Μαυροθάλασσα, Άγιος Δημήτριος, Ίβηρα, Καστανοχώρι, Δάφνη, Πατρίκι, Σιτοχώρι. Ενώ λιγότερο η Νικόκλεια, η Βέργη και η Σησαμιά.

Άμεση ήταν από την πρώτη στιγμή  η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, της Δημοτικής αρχής και των προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων. Κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας 5 οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νιγρίτας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, 2 από το Π.Κ. Ροδολίβους και 2 από το Π.Κ. Σταυρού, χρησιμοποιήθηκαν για την άντληση υδάτων και την παροχή βοήθειας, παρουσία του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημήτρη Κοντογιάννη, του Διοικητή της Π.Υ. Σερρών, Σωτήρη Δημητράκη και του Προϊσταμένου του Π.Κ. Νιγρίτας, Χρήστου Δάρατζη. Επί ποδός και οι άνδρες του Α.Τ. Βισαλτίας με τρία περιπολικά οχήματα και παρόντα τον Διοικητή τους, Αστέριο Σαλιάκα. Χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών ενώ χρειάστηκε να γίνουν συνολικά 17 απεγκλωβισμοί, 9 στην Ευκαρπία, 6 στα Ίβηρα και 2 στον Αχινό. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στις παραπάνω περιοχές ο Αντιπεριφεριάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Θοδωρής Βαδικόλιας, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής και Οικονομικής Ανάπτυξης, Θωμάς Μπιμπλιάς, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Λειτουργιών, Γιάννης Αδαμούδης.

Από την ώρα εκδήλωσης των φαινομένων ο Δήμαρχος Βισαλτίας βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, το Γραφείο της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινής Αραμπατζή, τον Βουλευτή της ΝΔ Τάσο Χατζηβασιλείου και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου, Αθανάσιου Μασλαρινού, παρουσία του Βουλευτή της ΝΔ Τάσου Χατζηβασιλείου, του Προϊσταμένου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Θοδωρή Βαδικόλια και του Αντιδημάρχου Πρόνοιας, Αργύρη Χατζημάρκου.

Με την άμεση κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών η δημοτική αρχή Βισαλτίας στοχεύει στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές και στα δίκτυα.