Προκήρυξη αγώνα «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ : Από τα Πλατανούδια στη Νιγρίτα»

1 Φεβρουαρίου, 2022 11:48

Δήλωσε συμμετοχή στον 1ο «ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ : Από τα Πλατανούδια στη Νιγρίτα»

To ΔΗΚΚΠΠΠΑ Δήμου Βισαλτίας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Νιγρίτας και της Τερπνής, σε συνεργασία με τον ΓΑΣ Νιγρίτας «ΒΙΣΑΛΤΗΣ», την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΝ. Μακεδονίας – Θράκης και υπό την αιγίδα του Δήμου Βισαλτίας διοργανώνει αγώνα σε δημόσια οδό με την επωνυμία:

«ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ : Από τα Πλατανούδια στη Νιγρίτα»

με τους παρακάτω όρους:

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : Νιγρίτα, Δήμος Βισαλτίας, Π.Ε Σερρών

ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:
Για τον δρόμο των 2800 μέτρων: Πλατανούδια Τερπνής- Πλατεία Νιγρίτας
Για τα 6000 μέτρα: Πλατεία Νιγρίτας – Πλατεία Νιγρίτας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΗΛΙΚΙΕΣ :
1ος Αγώνας: 6000μ. Για άνδρες και γυναίκες (μαθητές -τριες Λυκείου και μεγαλύτερους)
2ος Αγώνας: 2.800μ Για μαθητές-τριες Δημοτικού και μαθητές-τριες Γυμνασίου (ως 15 ετών)

ΩΡΑ EKΚINΗΣΗΣ:
Δημοτικά- Γυμνάσια 11:30 πμ
Λύκεια-Ενήλικες 11:40 πμ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
2.800 μέτρα: Πλατανούδια Τερπνής – Πλατεία Τερπνής – Καλλιθέα – Στρατόπεδο ΚΑΜΑΡΑ Α΄- Σταυριανοπούλου – Κεντρική Πλατεία Νιγρίτας

6.000 μέτρα: Κεντρική Πλατεία Νιγρίτας – Γυμνάσιο Νιγρίτας – Εκκλησία Αγίου Αθανασίου – Στρατόπεδο ΚΑΜΑΡΑ Α΄- Καλλιθέα –Πλατεία Τερπνής – Πλατανούδια Τερπνής – Πλατεία Τερπνής – Καλλιθέα – Στρατόπεδο ΚΑΜΑΡΑ Α΄- Οδός Σταυριανοπούλου – Κεντρική Πλατεία Νιγρίτας

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ: Για τον αγώνα δρόμου 2.800μ. θα υπάρχει λεωφορείο στην πλατεία της Νιγρίτας για τη μεταφορά των αθλητών-τριών στην αφετηρία (Πλατανούδια Τερπνής).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ :
Οι δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές των αθλητών – τριών θα γίνονται ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα ως τις 16/2/2022 και στην πλατεία της Νιγρίτας μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγωνίσματός τους.

ΕΠΑΘΛΑ
Στους τρεις (3) πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλια και διπλώματα και σε όσους τερματίσουν θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα.
Τα αναμνηστικά θα παραλαμβάνονται, μετά το πέρας των αγώνων, από τη Γραμματεία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η Γραμματεία θα λειτουργεί στον χώρο εκκίνησης από τις 10:00 π.μ., όπου οι αθλητές θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
• Οι αθλητές-τριες των σωματείων θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς με τη φροντίδα και την ευθύνη των σωματείων τους, όπως ορίζει ο Ν. 2725/99 πριν από τους αγώνες.

• Οι ανεξάρτητοι δρομείς, που δεν έχουν Αθλητικό Δελτίο, θα πρέπει να εξεταστούν πριν τους αγώνες, από γιατρό, με ευθύνη δική τους ή των γονέων/κηδεμόνων τους.

• Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του, όσον αφορά στη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.

• Οι διοργανωτές του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους βλάβης που μπορεί να υποστεί ο συμμετέχων στη διοργάνωση.

• Επομένως, από τους διοργανωτές, δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες-χουσες, αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι ( κάτω των 18 ετών ) με ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους ή των συνοδών τους.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
• Οι εθελοντές, το προσωπικό και οι συνεργάτες, που θα βρίσκονται στον χώρο του Κέντρου Εγγραφών, θα φορούν προστατευτική μάσκα και θα πραγματοποιείται συχνή απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό υγρό για όσο χρόνο θα παραβρίσκονται στους συγκεκριμένους χώρους.

• Θα υπάρχει διαθέσιμο αντισηπτικό σε κάθε σταθμό διανομής και εξυπηρέτησης τόσο για εθελοντές / εργαζόμενους / συνεργάτες, όπως και για τους συμμετέχοντες/ επισκέπτες.

• Ο χώρος του Κέντρου Εγγραφών θα καθαρίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και μετά το πέρας αυτής. Η απολύμανση/ καθαρισμός των χώρων και του εξοπλισμού θα γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για καθαρισμό/ απολύμανση μη υγειονομικών χώρων: https://eody.gov.gr/odigies-gia-ton-perivallontiko-katharismo-mi-ygeionomikon-monadon-poy-echoyn-ektethei-ston-io-sars-cov-2/

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν:

  1. πιστοποιητικό εμβολιασμού (με πάροδο 14 ημερών από την ολοκλήρωση) ή
  2. βεβαίωση νόσησης (τους τελευταίους 6 μήνες) ή
  3. αρνητικό PCR 72 ωρών ή
  4. Rapid test 48 ωρών ή
  5. self test, που θα διενεργηθεί ως και 24 ώρες πριν τον αγώνα.

ΣΥΣΤΑΣΗ προς όλους τους συμμετέχοντες δρομείς να φορούν προστατευτική μάσκα από την άφιξή τους στον χώρο του αγώνα μέχρι και την εκκίνησή τους, δηλαδή μέχρι να λάβουν θέση στις ειδικές ενδείξεις σταθερής θέσης. Για την απόρριψη της προστατευτικής μάσκας θα υπάρχει αριθμός κάδων απορριμμάτων σε ενδεδειγμένα σημεία προς την εκκίνηση.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΓΩΝΑ: Θα υπάρχει

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΘΛΗΤΩΝ : Οι διοργανωτές δεν θα φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν απώλειες αντικειμένων αξίας.

Γονείς παιδιών των Δημοτικών σχολείων που επιθυμούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν μαζί τους στη διαδρομή των 2.800 μ.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ:
Α. Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι τα προσωπικά δεδομένα τους μπορούν να παρέχονται σε τρίτους για τους σκοπούς χρονομέτρησης, σύνταξης καταλόγου αποτελεσμάτων, καθώς και της δημοσίευσής τους στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα κάθε συμμετέχοντα, που προκύπτουν από τη δήλωση συμμετοχής του (προφορική ή γραπτή), θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς που συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με τη διεκπεραίωση του αγώνα. Με τη δήλωση συμμετοχής ο συμμετέχων συμφωνεί ότι τα δεδομένα του είναι αποθηκευμένα και θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς του αγώνα.

Β. Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς που εξυπηρετούν την προβολή της, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για τον λόγο αυτό.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο των αγώνων Τεχνικό Σύμβουλο Αν. Μακ. και Θράκης κ. Μωυσιάδη Αναστάσιο στο τηλέφωνο 6941663253.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ