Δήμαρχος

Δήμαρχος Βισαλτίας για την περίοδο 2019 – 2023, διατελεί ο κ. Αθανάσιος Μασλαρινός.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκα στον Άγιο Δημήτριο, μεγάλωσα στο Σιτοχώρι όπου τελείωσα το δημοτικό. Το γυμνάσιο και το λύκειο στη Νιγρίτα. Σπούδασα Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στη Γαλλία και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Διατηρώ ακόμα δεσμούς με τη Γαλλία, την οποία επισκέπτομαι τακτικά. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, με ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών.

Επίσης, αρθρογραφώ και παρουσιάζω δελτία ειδήσεων σε περιφερειακούς τοπικούς σταθμούς. Από μικρός ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Στην εφηβεία μου ήμουν αθλητής στίβου και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και αργότερα προπονητής στίβου και διαιτητής ποδοσφαίρου.

Είμαι πατέρας ενός εφήβου και με τη γυναίκα μου, τη Γιάννα, Φιλόλογο, προσπαθώ να περνώ όσο μπορώ περισσότερο χρόνο μαζί τους. Μια ζωή γεμάτη δηλαδή.

Δεν είδα ποτέ την πολιτική ως επάγγελμα. Ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά, είναι διότι αν δεν το κάνουμε εμείς που αγαπούμε τον τόπο μας, και θέλουμε να πάει μπροστά, τότε ποιος θα το κάνει;

Το 2006 εκλέχθηκα πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος και έκτοτε δεν σταμάτησα να δίνω μικρές και μεγάλες μάχες για τον τόπο μας. Το 2014 εκλέχτηκα πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών, με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Υπήρξα μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Όασις» (Αμισθί), Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών (Αμισθί), και ενεργό μέλος πολλών συλλόγων με κοινωνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και αθλητική δράση.

Ο Δήμος Βισαλτίας είναι ευλογημένος τόπος με τεράστιες δυνατότητες, με ανθρώπους περήφανους και εργατικούς. Αισθάνομαι έτοιμος να εργαστώ για τον Δήμο μας, έχω την εμπειρία, τη γνώση, και ξέρω πώς να διεκδικήσω περισσότερα για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας.

Ενωμένοι, όλοι μαζί, μπορούμε να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί, να κάνουμε τη φωνή της Βισαλτίας, της Νιγρίτας, του Αχινού και του Τραγίλου, ακόμα πιο δυνατή. Ενωμένοι είμαστε όλοι μας πιο δυνατοί.

Φίλες και Φίλοι,

Ο Δήμος Βισαλτίας είναι ένας ιστορικός Δήμος, με μακρά διαδρομή και μεγάλη προοπτική για το μέλλον.

Η Νιγρίτα, η Βισαλτία, ο Τράγιλος και ο Αχινός είναι τόποι προικισμένοι με φυσική ομορφιά, πλούσια παράδοση και απεριόριστες δυνατότητες. Δυστυχώς όμως, εδώ και δεκαετίες, ο τόπος μας παραμένει στο περιθώριο της ανάπτυξης.

Στο πορεία της θητείας μας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στόχος της κοινής μας προσπάθειας είναι να δώσουμε προτεραιότητα στον πολίτη και στις ανάγκες του, να δώσουμε προτεραιότητα στην πόλη και στα χωριά μας, με πολιτικές και δράσεις, με την υλοποίηση μεγάλων έργων και υποδομών που θα φέρουν ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία στον τόπο και θα εξασφαλίσουν δουλειές και ποιότητα ζωής στους πολίτες.

Σταθερή πυξίδα μας, το κοινό καλό. Να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί για τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Δέσμευση μας, ο Δήμος Βισαλτίας να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Αθανάσιος Δ. Μασλαρινός

Δήμαρχος Βισαλτίας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ

Ο Δήμος