Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Πολιτισμός-Αθλητισμός

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ-ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ»

Έκθεση έργων του διακεκριμένου ζωγράφου κ. Τριαντάφυλλου Ηλιάδη («ζωγραφική με το στόμα») διοργανώνουν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου ΑΣΤΕΡΙΑ των Σερρών.

Η Έκθεση θα λειτουργήσει 5 ημέρες, από το Σάββατο 20 έως και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, και καθ’ όλη την διάρκειά της θα είναι παρών και θα παρουσιάζει τα έργα του ο ίδιος ο δημιουργός τους κ. Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, ο οποίος ζωγραφίζει με το στόμα, εκπέμποντας ισχυρά μηνύματα αγωνιστικότητας, θάρρους και αισιοδοξίας.

Παράλληλα, την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 19:00, στον ίδιο χώρο της Έκθεσης (φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου ΑΣΤΕΡΙΑ) θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη είσοδο, η προβολή του ντοκιμαντέρ, διάρκειας περίπου 50 λεπτών, «ΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ - οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης της Κεντρικής Μακεδονίας», που αποτελεί συμπαραγωγή της ΠΕΔΚΜ και του Πολιτιστικού Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και συνιστά μια εύληπτη, ελκυστική και διδακτική ξενάγηση στις μεγάλες πόλεις και στα μνημεία θέασης και ακρόασης (θέατρα, στάδια, ωδεία) της Κεντρικής Μακεδονίας, από τον 4ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 3ο αιώνα μ.Χ.

 

pinakidaΗ καθιερωμένη ανοιξιάτικη εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στην Τερπνή, από το κινητό συνεργείο αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών.

Καλούνται όλοι οι αιμοδότες να ανταποκριθούν για άλλη μια φορά, δίνοντας ένα ακόμη βροντερό παρόν στο κάλεσμα αυτό του Συλλόγου και παράλληλα ένα παράδειγμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας.

Εθελοντική αιμοδοσία σημαίνει προσφορά ζωής.

Ας διαθέσουμε όλοι λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας την Κυριακή 14 Απριλίου στην Τερπνή, προκειμένου να δώσουμε με το αίμα μας ΕΛΠΙΔΑ και ΖΩΗ στον συνάνθρωπό μας, στον συμπατριώτη μας.

Το βιβλίο του συγγραφέα κ. Γιώργου Μπαρτζούδη με τίτλο «Η Απελευθέρωση της περιοχής της Νιγρίτας και οι συμπλοκές με τους Βουλγάρους» που αναφέρεται στα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1912-1913 παρουσιάστηκε το πρωί της Κυριακής, 14 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Αθ. Κασιακόγιας» του Δημαρχείου Βισαλτίας, στη Νιγρίτα, σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής.

Για το βιβλίο μίλησε ο Φιλόλογος – Θεολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Σιαμάκης, αφού πρώτα αναφέρθηκε συγκινημένος στις συμπτώσεις που συνέδεσαν με μια μεγάλη φιλία τον ίδιο και τον συγγραφέα: ήταν συμμαθητές στο Γυμνάσιο Νιγρίτας, οι δύο καλύτεροι της τάξης τους. Εισήχθησαν την ίδια μέρα στο Πανεπιστήμιο, έλαβαν την ίδια μέρα το πτυχίο τους, την ίδια μέρα στρατεύτηκαν κι έδωσαν εξετάσεις στη Σχολή Αξιωματικών… Ο ίδιος είπε πως όταν διάβασε το βιβλίο για πρώτη φορά, θαύμασε την αμεροληψία του συγγραφέα και εντυπωσιάστηκε από την ιστορική του «απάθεια», γι’ αυτό και τον αποκάλεσε «Θουκυδίδη». Εξήρε τη ζωντάνια της αφήγησης και δήλωσε περήφανος για τον συμμαθητή του και το έργο του, λέγοντας πως πρέπει να μελετούμε την ιστορία μας και να μαθαίνουμε από αυτή. «Με τους αρχαίους προγόνους μας μοιάζουμε και στις αρετές, αλλά και στις κακίες» είπε ο κ. Σιαμάκης, προσθέτοντας πως πρέπει πλέον να κόψουμε τα… «χούγια» και να κρατήσουμε τις αρετές.

1Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τον ετήσιο χορό τοτ Συλλόγου , που θα γίνει την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου – πρώτη ημέρα Χριστουγέννων - στην ταβέρνα «Διόνυσος» στην Τερπνή, με την ορχήστρα «Αρμονία των Αντιθέτων». Ώρα προσέλευσης 10 μ.μ