Δελτία Τύπου

Την έναρξη της λειτουργίας του για τη νέα σχολική χρονιά, εγκαινίασε με τον καθιερωμένο αγιασμό, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Βισαλτίας στην Ανθή.
Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Θοδωρής Βαδικόλιος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αργύρης Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βισαλτίας Λεωνίδας Ψαρράς και εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ.

«Το έργο που παράγεται στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Ανθής είναι μεγάλο και πολύ σημαντικό, για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στους υπαλλήλους της δομής, καθώς και στους ωφελούμενους που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ. Η παρουσία μας εδώ ως Δημοτική Αρχή δείχνει και εμπράκτως ότι είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε ώστε να προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε όλες τις δομές του Δήμου. Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Ανθής καθημερινά πραγματοποιούνται δραστηριότητας όπως αθλητισμός, χορός, μαγειρική, περίπατοι, μουσική και καλλιτεχνικά κ.α. Εύχομαι σε όλους εργαζόμενους και παιδιά καλή σχολική χρονιά», δήλωσε ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής, προεξάρχοντος του σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020. Για την μαύρη αυτή σελίδα της ιστορίας και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μίλησε η φιλόλογος και μέλος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Άγιος Πολύκαρπος», κυρία Ολυμπία Παχαδίρογλου. Το μνημόσυνο τελέστηκε μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας λειτουργίας στην οποία ιερούργησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας.

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Μπούμπας, ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής και Οικονομικής Ανάπτυξης, Θωμάς Μπιμπλιάς, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αργύρης Χατζημάρκος, Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Παπαθανασίου, η Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Βισαλτίας, Βάνα Πλιάκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μπαλτήρας και η αντιπρόεδρος του Τ.Σ Νιγρίτας Κατερίνα Χατζηστραβού.

Μετά από ενέργειες του νέου Διευθυντή της 6ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Χαρίλαου Λώτη μια νέα υπηρεσία προς τους πολίτες του νομού Σερρών προστέθηκε στο ΕΚΑΒ του τόπου μας. Πρόκειται για τη Μηχανή Ταχείας ανταπόκρισης, με στόχο την έγκαιρη και ουσιαστική παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες του Νομού Σερρών. 
 
Στο πλαίσιο της λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, η μηχανή ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ βρέθηκε στη Νιγρίτα κατά την διάρκεια της λαϊκής αγοράς, όπου την υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας και Αθλητισμού Αργύρης Χατζημάρκος, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών Θεόδωρος Βαδικόλιος και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΠΠΠΑ του Δήμου Βισαλτίας Βάϊος Βαδαρλής. 
 
Για τέτοιες ενέργειες αξίζουν συγχαρητήρια στον Διευθυντή της 6ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ, Χαρίλαο Λώτη, καθώς η νέα αυτή υπηρεσία θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο και θα συμβάλει στην ταχύτερη πρόσβαση και παροχή πρώτων βοηθειών.
 
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το δελτίο τύπου.

«Το διήμερο 15 και 16 Σεπτεμβρίου η πόλη της Νιγρίτας βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, καθώς επιλέγει ως σταθμός των τηλεοπτικών γυρισμάτων παιχνιδιού επιβίωσης Γαλλο-Βελγικής παραγωγής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική παραγωγή και το filmofficeτης Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, οι οποίοι επέλεξαν τον Δήμο Βισαλτίας και συγκεκριμένα την περιοχή της Νιγρίτας για τα τηλεοπτικά γυρίσματα.

Στη Νιγρίτα, τις τελευταίες ημέρες, ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο και ενδιαφέρον. Τόσο στην Γαλλία όσο και σε άλλες 40 χώρες όπου θα προβληθεί για 15η χρονιά το συγκεκριμένο παιχνίδι επιβίωσης θα γνωρίσουν τις ομορφιές και την ιστορία του τόπου μας. Την καθημερινότητα των κατοίκων και κυρίως την απλόχερη φιλοξενία τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συνδημότες μου που άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού τους στους συμμετέχοντες, προσφέροντας τους στέγη και τροφή, και τους βοήθησαν με αυτόν τον τρόπο να ακολουθήσουν τους κανόνες του παιχνιδιού. Τους επαγγελματίες της Νιγρίτας οι οποίοι στήριξαν με όποιο τρόπο μπορούσε ο καθένας τόσο τους διαγωνιζόμενους όσο και τα μέλη της παραγωγής. Και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους γονείς και στα παιδιά που συμμετείχαν στα γυρίσματα.

Αποδείξαμε ότι η Νιγρίτα και η ευρύτερη Βισαλτία είναι ένας ασφαλής και φιλόξενος τόπος».

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας

Αθανάσιος Μασλαρινός

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου. 

Στα Δημοτικά Σχολεία Νιγρίτας (1ο,2ο,3ο), στο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Νιγρίτας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αργύρης Χατζημάρκος, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους διευθυντές των σχολείων για τις ιδιαιτερότητες αυτής της σχολικής χρονιάς, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες άνοιξαν όλες οι σχολικές μονάδες. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Αργύρης Χατζημάρκος, διαβεβαίωσε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ότι ολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις και έγιναν οι απαραίτητες εργασίες καθαριότητας στα σχολικά κτήρια. Ενώ επεσήμανε ότι ήδη οι μαθητές έχουν παραλάβει από μία μάσκα που εστάλη μέσω της ΚΕΔΕ και στην συνέχεια αναμένονται και οι υπόλοιπες. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους μαθητές, κυρίως της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να φροντίζουν και να μην καταστρέφουν τους δημόσιους χώρους που τους φιλοξενούν και ευχήθηκε σε όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά, με πρόοδο, με υγεία πάνω απ΄ όλα και με σεβασμό στα όσα ορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες, μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Επιπλέον τόνισε πως ως προτεραιότητα, η δημοτική αρχή, θέτει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων του Δήμου Βισαλτίας. Εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι παραβρέθηκαν στην τελετή του αγιασμού σε άλλα σχολεία του Δήμου Βισαλτίας.
Σταθμό των τηλεοπτικών γυρισμάτων παιχνιδιού επιβίωσης αποτελεί η Νιγρίτα καθώς έχει επιλεγεί μεταξύ των ελληνικών πόλεων όπου θα γίνουν τα γυρίσματα Γαλλο-Βελγικής συμπαραγωγής. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι έξι ζευγάρια διαγωνιζομένων από συγγενείς και συντρόφους μέχρι άγνωστους μεταξύ τους καλούνται να ταξιδέψουν έχοντας μικρό μπάτζετ και κάνοντας ωτοστόπ! Τα ζευγάρια ανταγωνίζονται σε έναν αγώνα. Ο μόνος προϋπολογισμός τους είναι ένα ευρώ ανά ημέρα και ανά άτομο. Πρέπει λοιπόν να κάνουν ωτοστόπ για να φτάσουν στο σημείο άφιξης και να τους προσφερθεί στέγη και τροφή, εάν δεν θέλουν να περάσουν μια νύχτα έξω και νηστικοί. Ο στόχος για κάθε ζεύγος είναι να φτάσει στην pole position στο τέλος κάθε σταθμού και συνεπώς να συλλέξει φυλαχτά διαφορετικής αξίας, ελπίζοντας να κερδίσει στον τελικό. Όταν ένα ζευγάρι φτάσει τελευταίο, κινδυνεύει να αποβληθεί. Για την φετινή σεζόν έχουν γίνει γυρίσματα στην Αφρική, στην Νότια Αμερική, στην Ασία και τώρα ολοκληρώνονται στην Ελλάδα με επόμενο σταθμό την Τουρκία. Η Ελλάδα αποτέλεσε την πρώτη χώρα στην Ευρώπη και τα γυρίσματα ήδη ολοκληρώθηκαν στην Ολυμπία, στην Αθήνα και στην Καλαμπάκα. Τελευταίο σταθμό της χώρας μας αποτελεί η Νιγρίτα για τους σαράντα (40) Γάλλους, τεχνικούς και συμμετέχοντες της τηλεοπτικής παραγωγής. Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 16:30 αναμένεται η άφιξη των παικτών στην περιοχή «Τσακαλάδες», όπου βρίσκεται το πηγάδι της Γερακίνας. Στην συνέχεια θα πρέπει να αναζητήσουν φιλοξενία σε σπίτια της Νιγρίτας για να μην αναγκαστούν να περάσουν το βράδυ τους έξω και χωρίς φαγητό. Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στις 8:00 το πρωί θα γίνουν τα τηλεοπτικά γυρίσματα με τις δοκιμασίες τις οποίες θα πρέπει να περάσουν οι παίκτες, στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου της Νιγρίτας. Για το κοινό που θα θέλει να παραβρεθεί η είσοδος θα επιτραπεί λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, λόγω του covid-19. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη τηλεοπτική παραγωγή έχει την πλήρη στήριξη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά του ίδιου του περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα. Πρόκειται για ένα παγκοσμίου φήμης τηλεοπτικό παιχνίδι επιβίωσης το οποίο θα προβληθεί για 15η χρονιά στην Γαλλική τηλεόραση Μ6, με 4 εκατομμύρια τηλεθεατές, και σε 40 ακόμη χώρες.