Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Δηλώσεις-Δράσεις-Μηνύματα

Αναστάσιμο μήνυμα της Δημάρχου Δήμου Βισαλτίας.

 

Υπάρχουν στιγμές που οι Κοινωνίες τις χρειάζονται για να αντλούν τη δύναμη, την αισιοδοξία, την ηθική και πνευματική ανάταση. Η Ανάσταση του Κυρίου και τα μηνύματα που αυτή εκπέμπει διαχρονικά, συμβάλουν στη συνειδητοποίηση μιας νέας κοινωνικής αυτοπεποίθησης, που ενώνει τους ανθρώπους ενισχύοντας αξίες.

Απέναντι στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, η προσδοκίας μιας συνολικής θετικής ανάταξης, αποκτά ξεχωριστό νόημα μέσα από τα μηνύματα της Ανάστασης, μηνύματα δύναμης και ελπίδας. Μηνύματα που μπορούν να γίνουν η αφορμή για να περάσουμε από την αβεβαιότητα και το σκοτάδι, στην ανανέωση του πνεύματος και της σκέψης.

Η πίστη στην ενότητα, στην αισιοδοξία, στην αγάπη, στον αλληλοσεβασμό έρχονται μέσα από το Φως και τη Λάμψη της Ανάστασης, μετατρέποντας την ατομική και συλλογική περισυλλογή σε μια διαρκή, κοινή προσπάθεια για να υπερβούμε δυσκολίες, να ξεπεράσουμε φοβικά σύνδρομα, παρακμιακά φαινόμενα, τον αρνητισμό των εύκολων δημαγωγικών και ιδεοληπτικών προσεγγίσεων.

Τα Αναστάσιμα μηνύματα της ελπίδας και της αισιοδοξίας μπορούν να θεμελιώσουν μια κοινωνία που θα στηρίζεται στην πνευματικότητα, στην οικουμενικότητα των πανανθρώπινων αξιών, αυτών που ακόμα και αν τα απεμπολήσαμε στην πορεία, παραμένουν ως φωτεινοί φάροι και παρακαταθήκες για μια νέα δημιουργική πορεία.

 

Καλή Ανάσταση

και Καλό Πάσχα

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΑΓΝΗ ΔΟΥΒΙΤΣΑ

 

kartapasxa2016

 

 

 

 

 

kalo-pasxa-2015bΑγαπητές Συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Ο καθένας μας ξεχωριστά, αλλά και το σύνολο των Ελλήνων δοκιμάζετε σκληρά τα τελευταία χρόνια. Οι Έλληνες ανεβαίνουμε τον Γολγοθά της οικονομικής ύφεσης, των οικονομικών αδιεξόδων, της ανεργίας και της συνεχούς μείωσης του βιοτικού μας επιπέδου.

Όμως η ιστορία μας έχει διδάξει ότι στις δύσκολες στιγμές ο λαός μας με ενότητα, αγάπη και αλληλεγγύη κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα.

Κι αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα της Αναστάσεως, που μας διδάσκει, πως με τη θυσία του Θεανθρώπου, που έγινε από Αγάπη προς τον άνθρωπο, φτάσαμε στην Ανάσταση και στο ελπιδοφόρο μήνυμα της Σωτηρίας.

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες, επειδή όπου υπάρχει Γολγοθάς και Σταυρός εκεί στο τέλος θριαμβεύει η χαρά της Ανάστασης,  ας αποτελέσει αυτή φάρο ελπίδας, ας κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή.

Ας εντείνουμε τις προσπάθειες με ενότητα, αγάπη, αλληλεγγύη και ανθρωπιά, μόνο έτσι θα βάλουμε στις καρδιές μας το Αναστάσιμο Φως και θα καταφέρουμε ως κοινωνία να ξεφύγουμε από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Μόνο έτσι θα ανυψώσουμε τους εαυτούς μας και θα νοιώσουμε τα  ξεκάθαρο νόημα της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

                                 Καλό και Άγιο Πάσχα 

                                      Αγνή Δουβίτσα

                                 Δήμαρχος Βισαλτίας

douvitsa-vilsatia

Καλωσορίσατε στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Βισαλτίας. 

douvitsa-vilsatiaΗ Επανάσταση του 1821 αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές στη μακρόχρονη πορεία των αγώνων του ελληνικού λαού για ελευθερία, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Δείχνει τις δυνατότητες των λαών, όταν αυτοί  αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, να  αρνηθούν προδιαγεγραμμένες μοίρες, να συγκρουστούν με τους ισχυρούς και να γράψουν ιστορία.

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης, αυτογνωσίας και υπερηφάνειας. Τιμούμε τη διπλή γιορτή του Γένους μας. Την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού. Αποτείνουμε την οφειλόμενη τιμή σε εκείνους που πίστεψαν, πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την εθνική ανεξαρτησία.

Τα διδάγματα της 25ης Μαρτίου 1821, για ενότητα, αλληλεγγύη, αγωνιστικότητα και φιλοπατρία, εξακολουθούν να μας εμπνέουν και σήμερα. Καθοδηγούν τις σκέψεις και τις πράξεις μας στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο τόπος μας, δυναμώνουν τη θέληση και την απόφασή μας να υπερβούμε το οδυνηρά εμπόδια της περιόδου αυτής και να επανέλθει η πατρίδα μας στο δρόμο της προόδου, της δημιουργίας, του πολιτισμού και της κοινωνικής ειρήνης.

Η Ιστορία δείχνει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται. Το μέλλον μας ανήκει».

Ας παραδειγματιστούμε από τους προγόνους μας που πολέμησαν με όπλο τη δύναμη της ψυχής και αυτή την ανόθευτη και μεγαλειώδη αγάπη τους για την πατρίδα.

Ευλογηθήκαμε να κληρονομήσουμε μια Ιστορία που κάθε της σελίδα είναι οδηγός ζωής, ύμνος στην ανθρώπινη δύναμη όταν αυτή εξαντλείται στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και πανανθρώπινων ιδανικών. Ας την αξιοποιήσουμε.