Δελτία Τύπου

Υπεγράφη σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 στο γραφείο του Δημάρχου Βισαλτίας, η σύμβαση κατασκευής του έργου «Εκσυγχρονισμός Δικτύου Ύδρευσης στους τομείς Β, Γ και Δ της Δημοτικής Κοινότητας Νιγρίτας», ποσού 1.504.713,01 €.

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης κ. Αθανάσιου Μασλαρινού ως νόμιμου εκπροσώπου της ΔΕΥΑΒ και του κ. Γεώργιου Ταΐρη ως νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Ι. ΤΑΪΡΗΣ Α.Β.Ε.Τ.Ε.», ως αντιπροέδρου του Δ.Σ. και Νόμιμου Εκπροσώπου της εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Υποδομών κ. Θεόδωρου Βαδικόλια και της Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΒ κας Αλεξάνδρας Καρρά.

Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και ως χρόνος ολοκλήρωσης κατασκευής του ορίζεται το διάστημα των δέκα οκτώ (18) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας ανακοινώνεται ότι λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊου Covid-19 στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, αναστέλλονται οι προπονήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας Νιγρίτα 2018 και όλων των τμημάτων υποδομής. Παράλληλα σταματά η χρήση των εγκαταστάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Νιγρίτας, του γηπέδου τένις και των αποδυτηρίων.

Υπεύθυνος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βισαλτίας:
Βαδικόλιος Θεόδωρος – Κιν. 6986006001

Ο Δήμος Βισαλτίας ανακοινώνει ότι αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών εντός των ορίων του Δήμου, λόγω των νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊου Covid-19 που θα ισχύσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Συγκεκριμένα από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2020, τίθενται νέα μέτρα σε ισχύ στην Π.Ε. Σερρών καθώς "περνά" σε επίπεδο συναγερμού 3, (αυξημένη επιτήρηση), λόγω της αυξημένης διασποράς του κορονοϊού, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όσον αφορά στην λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου θα ισχύσουν αναλυτικά τα παρακάτω ανά περιοχή.
- Λαϊκή αγορά Νιγρίτας
Η λαϊκή αγορά Νιγρίτας, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του 50% των παραγωγών και πωλητών των οποίων οι άδειες είναι οικονομικά τακτοποιημένες και o αριθμός τους λήγει σε μονό αριθμό (1,3,5,7,9). Οι παραπάνω πωλητές θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους σε αποστάσεις τουλάχιστον 3 μέτρων μεταξύ τους με κενό-ελεύθερο χώρο από αντικείμενα.
- Λαϊκή Αγορά Μαυροθάλασσας
Η λαϊκή αγορά Μαυροθάλασσας, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020, με συγκεκριμένη λίστα συμμετεχόντων, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί. Οι παραπάνω πωλητές θα τοποθετήσουν τους πάγκους τους σε αποστάσεις τουλάχιστον 3 μέτρων μεταξύ τους με κενό-ελεύθερο χώρο από αντικείμενα.
- Λαϊκή Αγορά Δημητριτσίου
Η λαϊκή αγορά Δημητριτσίου δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της τοπικής αργίας, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020.


Όλοι οι πωλητές υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης και παρακαλούνται να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα μετά από σχετική οδηγία του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή Βισαλτίας, συγχαίρει και ευχαριστεί τον Σύλλογο Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης «ΟΡΦΕΑΣ», τον Σύλλογο Σιτοχωριτών Θεσσαλονίκης και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Φλαμπούρου και Ανθής για την καθιερωμένη διενέργεια
εθελοντικής αιμοδοσίας, στηρίζοντας εδώ και χρόνια την ανάγκη που δημιουργείται από την έλλειψη σε επάρκεια αίματος.

Συγχαρητήρια αξίζουν στο προσωπικό υγείας του σταθμού αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και κυρίως στους εθελοντές αιμοδότες παλαιούς και νέους που συμμετείχαν στις συγκεκριμένες δράσεις.

Η Δημοτική Αρχή στέκεται αρωγός στις προσπάθειες που πραγματοποιούν οι Σύλλογοι και φορείς του Δήμου Βισαλτίας, ώστε οι εθελοντές αιμοδότες να μπορούν να προσφέρουν ζωή σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.

Τέτοιες δράσεις είναι αξιόλογες, και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που περνάμε, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και δεν σταματούν να υπάρχουν.

Ας δείξουμε την αλληλεγγύη μας!

 

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Elpida Resort» κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη για την προσφορά του σε είδη ιματισμού για το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ της Ανθής του Δήμου Βισαλτίας.
«Η κοινωνική προσφορά επιχειρηματιών του τόπου μας, αποκτά ιδιαίτερη αξία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την κοινωνία μας και τον κόσμο των επιχειρήσεων. Στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας ότι όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.»

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας, κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας για την συμμετοχή και διάκρισή τους στο 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου». Η ομάδα του ΓΕ.Λ. Νιγρίτας συμμετείχε με το ντοκιμαντέρ «Περιπλάνηση στην ιστορία του Χουμνικού» όπου εμπεριέχονται και άλλες πληροφορίες της ευρύτερης περιοχής, αποσπώντας το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Ταινία Λυκείου».
Στον διεθνή διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και της Ομογένειας. Με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών, έγιναν οι ίδιοι δημιουργοί, αξιοποίησαν τα διαθέσιμα τεχνικά μέσα και πειραματίστηκαν με εκφραστικούς τρόπους που επέλεξαν, ώστε να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της οπτικοακουστικής και της κινηματογραφικής αφήγησης. Επιπλέον εξοικειώθηκαν με την έννοια του αρχείου, και ανέδειξαν την ιστορία του τόπου μας μέσα από τις δημιουργίες τους.
Να θυμίσουμε ότι εκτός από το «1o Βραβείο Ψηφιακής Δημιουργίας», το Γενικό Λύκειο Νιγρίτας είχε και άλλες επιτυχίες, όπως το τρίτο βραβείο στο μαθητή του Λυκείου Νιγρίτας, Αντώνη Γκίκα και την παράσταση αρχαίας τραγωδίας «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας.
Μόνο περηφάνια και χαρά μπορεί να νιώσει κανείς όταν μαθητές του Δήμου μας κατακτούν πρωτιές και μάλιστα σε Διεθνές επίπεδο. Θερμά συγχαρητήρια στις ομάδες των μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας, για την εξαιρετική τους προσπάθεια. Ένα τεράστιο μπράβο που και αυτή η προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία με αποτέλεσμα την πρώτη θέση στον διαγωνισμό. Ευχή όλων πολλές ακόμα επιτυχίες στο μέλλον.