Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Δελτία Τύπου

Ο Σύλλογος Φίλων –Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Σερρών σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών παρουσιάζουν στη Σέρρες, την Παρασκευή 30/11/2018 και ώρα 9μ.μ. τη μεικτή θεατρική ομάδα του Α.Σ. ΤΥΦΛΩΝ “ΗΦΑΙΣΤΟΣ” με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα αποτελείται από ηθοποιούς τυφλούς και βλέποντες, και παρουσιάζει το θεατρικό έργο του ThorntonWilder “Η Μικρή Μας Πόλη” σε διασκευή και σκηνοθεσία Αστέριου Παλιούγκα.

thumbnail

Λίγα λόγια για την πρωτότυπη παράσταση

Η πειραματική σκηνοθετική προσέγγιση βουτάει “την Μικρή μας Πόλη” στο σκότος και εξαιτίας του ιδιόμορφου φωτισμού καταρρίπτει τις διακρίσεις ανάμεσα σε τυφλούς και βλέποντες διεγείροντας μοναδικά την αίσθηση της ακοής και της αφής. Ακυρώνεται ο συμβατικός φωτισμός. Οι ηθοποιοί αυτο-φωτίζονται δίνοντας έτσι στο κείμενο μια νέα διάσταση καθαρά φιλοσοφική. Φωτίζομαι-Υπάρχω-Δημιουργώ γέφυρα επικοινωνίας με τον συνάνθρωπο μου. Το φως είναι ορατό είτε από τα μάτια είτε από την ψυχή μας κι έτσι οι ουτοπίες καταργούνται. Η δράση του έργου διευρύνεται σε όλο το χώρο του θεάτρου πέρα από την κεντρική σκηνή δηλαδή και στην πλατεία και στους εξώστες. Με τον τρόπο αυτό οι θεατές, βλέποντες και μη, περιβάλλονται οπτικοακουστικά από τα δρώμενα των ηθοποιών. Ο βλέπων θεατής βιώνει την πρωτόγνωρη εμπειρία του σκοταδιού που χάριν των ειδικών φωτισμών αποκτά μια μαγευτική οντότητα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προτίθεται να παραχωρήσει αδιάθετα αγροτεμάχια σε αγρότες.

Τα αγροτεμάχια θα διατεθούν για καλλιέργεια, για πέντε (-5-) χρόνια, προς 5€ το στρέμμα ετησίως.

Η διανομή θα γίνει σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής, κατόπιν αίτησης των ενδιαφερομένων στο Τμήμα Πολιτικής Γης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, βάσει κοινωνικών κριτηρίων και μοριοδότησης.

Για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις του Αντιπεριφερειάρχη, της Δημάρχου και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων σε κάθε Τοπική Κοινότητα του Δήμου.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων θα ανακοινωθεί και θα αναρτηθεί στα πρώην Κοινοτικά Καταστήματα εγκαίρως.

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, συνάντηση στο γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Μωυσιάδη Ιωάννη μεταξύ του κ. Μωυσιάδη, της Δημάρχου Βισαλτίας κας. Δουβίτσα Αγνής και του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Β. κ. Τσερβίστα Μιχάλη.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η υπογραφή δυο τριμερών προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση ενταγμένων, χρηματοδοτούμενων έργων του Δήμου Βισαλτίας.

image3

Το πρώτο έργο αφορά στον «Εκσυγχρονισμό δικτύου ύδρευσης στους τομείς B,C και D της Δ.Κ. Νιγρίτας». Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000,00€ χωρίς Φ.Π.Α. χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και θα δημοπρατηθεί εντός του 2018.

Το δεύτερο έργο αφορά στην «Αποχέτευση ακαθάρτων και εκσυγχρονισμό – επέκταση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) οικισμών Νιγρίτας και Τερπνής Δήμου Βισαλτίας». Το έργο αυτό έχει συνολικό προϋπολογισμό 13.288.145,00€ χωρίς Φ.Π.Α. και θα δημοπρατηθεί στις αρχές του 2019. Το μεγαλύτερο τμήμα του έργου χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, ενώ ο εκσυγχρονισμός της ΕΕΛ, προϋπολογισμού 1.281.000,00 χωρίς Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε., με απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Χαρίτση.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα επικαιροποιώντας τη στενή συνεργασία των τριών φορέων.

Κατά την υπογραφή των συμβάσεων η Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για τη βοήθεια τους τόσο κατά την υποβολή της πρότασης αποχέτευσης, όσο και για τη διοικητική υποστήριξη που παρέχει η περιφέρεια για την υλοποίηση των έργων. Επίσης ευχαρίστησε τον Υπουργό, που αντιλαμβανόμενος τη σπουδαιότητα του έργου, εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό του βιολογικού καθαρισμού.

Ο ΕΛ.Γ.Α. με την παρούσα Ανακοίνωση καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης, από την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 έως και την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, για το σύνολο των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν από θεομηνίες (ανεμοστρόβιλοι, κατολίσθηση, πλημμύρες) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, διακυμάνσεις θερμοκρασίας, ξηρασία, παγετός, υπερβολικές βροχοπτώσεις, υψηλές θερμοκρασίες, χαλάζι, χιονοπτώσεις) κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος -Δεκέμβριος 2017.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ανοίξτε το έγγραφο σε νέο παράθυρο Πατώντας εδώ.